Pelmenikeitto
Pelmenikeitto on tukeva ja ihanasti lämmittävä pakkaspäivän ruoka. Valmiista pelmeneistä keitto valmistuu sukkelasti. Poimi helppo ohje!
Ainekset
Pelmenikeitto
- 400 g liha- tai kasvispelmenejä (pakaste)
- 1 l vettä
- 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 1 rasia (250 g) herkkusieniä
- 100 g vihreitä papuja
- n. 5 cm:n pala purjoa
- 2 kevätsipulia
Lisäksi:
- 1 prk (120 g) smetanaa
Valmistusohje
Pelmenikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuumenna liha- tai kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset pelmenit ja keitä niitä neljä minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pelmenit pois liemestä reikäkauhalla.
2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Lisää sienet, pavut ja silputtu purjo liemeen. Keitä seitsemän minuuttia.
3. Laita pelmenit takaisin liemeen. Mausta pelmenikeitto mustapippurilla ja kuumenna. Lisää pinnalle silputut kevätsipulit. Tarjoa pelmenikeitto smetanan kanssa.
Katso myös: Paahdettu kasviskeitto ja tortelliineja
Katso myös Kotiliesi.fi: Pelmeneitä punajuuriliemessä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous