Reseptit

Peri-peri -katkarapuvartaat

Eteläafrikkalaiset ovat persoja Mosambikista tuoduille katkaravuille, jotka kypsennetään grillissä peri-perillä maustettuna.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 18–24 kokonaista jättikatkarapua

Marinadi

  • 3–4 rkl peri-peri-kastiketta
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • limetin mehua

Valmistusohje

1. Sulata jäiset, raa’at jättikatkaravut. Sekoita keskenään marinadin ainekset (mausteet ja peri-peri-kastike) ja pane ravut maustumaan siihen puoleksi tunniksi.

2. Pujottele ravut vartaisiin ja grillaa miedolla lämmöllä kunnes vartaat ”punastuvat”. Varo grillaamasta liikaa, sillä silloin ravut sitkistyvät. Purista kypsille vartaille vielä limetin mehua.

3. Tarjoa tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Katso myös:
Pekoni-katkarapuvartaat, Ruoka.fi
Jättikatkarapuvartaat, Ruoka.fi
Katkaraputempurat, Kotiliesi.fi

X