Reseptit

Peri-peri -katkarapuvartaat

15.6.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Eteläafrikkalaiset ovat persoja Mosambikista tuoduille katkaravuille, jotka kypsennetään grillissä peri-perillä maustettuna.

Ainekset

18–24 kokonaista jättikatkarapua

Marinadi

3–4 rkl peri-peri-kastiketta
1/2 limetin mehu
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi

limetin mehua

Valmistusohje

1. Sulata jäiset, raa’at jättikatkaravut. Sekoita keskenään marinadin ainekset (mausteet ja peri-peri-kastike) ja pane ravut maustumaan siihen puoleksi tunniksi.

2. Pujottele ravut vartaisiin ja grillaa miedolla lämmöllä kunnes vartaat ”punastuvat”. Varo grillaamasta liikaa, sillä silloin ravut sitkistyvät. Purista kypsille vartaille vielä limetin mehua.

3. Tarjoa tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Katso myös:
Pekoni-katkarapuvartaat, Ruoka.fi
Jättikatkarapuvartaat, Ruoka.fi
Katkaraputempurat, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *