Reseptit

Perinteinen herukkahyytelö

21.8.2019 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Maarit Cederberg

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mustaherukka kiehahtaa hilloksi, jota kannattaa säästää myös joulupöytään lihapateiden ja paistin pariksi.

Ainekset

Perinteinen herukkahyytelö:

1 l musta- ja punaherukoista höyrytettyä tai keitettyä mehua
700 g (n. 8 dl) sokeria

Valmistusohje

Saat höyrytettyä sokeroimatonta mehua keittämällä marjat mehustimessa tai omassa mehussaan kattilassa. Höyrytetty mehu on kirkasta ja käy hyytelöön sellaisenaan. Keitinmehu täytyy ensin siivilöidä.

Sekoita sokeri ja mehu pieneen kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia hiljalleen.Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle ja anna jäähtyä kylmässä. Jos vedät jäähtyneen hyytelön keskelle lusikan kärjellä vaon eikä se umpeudu, hyytelö on valmis. Kaupan hyytelö- ja hillosokereissa on mukana sekä pektiiniä että happamuuden säätöainetta. Valmiit hyytelösokerit ovat nopea tapa valmistaa hyytelöitä kotioloissa. Tarkat käyttöohjeet sisältyvät pakkauksen tuoteselosteeseen.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme