Reseptit

Perinteinen herukkahyytelö

Mustaherukka kiehahtaa hilloksi, jota kannattaa säästää myös joulupöytään lihapateiden ja paistin pariksi.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos
Mustaherukka kiehahtaa hilloksi, jota kannattaa säästää myös joulupöytään lihapateiden ja paistin pariksi.

Ainekset

Perinteinen herukkahyytelö:

  • 1 l musta- ja punaherukoista höyrytettyä tai keitettyä mehua
  • 700 g (n. 8 dl) sokeria

Valmistusohje

Saat höyrytettyä sokeroimatonta mehua keittämällä marjat mehustimessa tai omassa mehussaan kattilassa. Höyrytetty mehu on kirkasta ja käy hyytelöön sellaisenaan. Keitinmehu täytyy ensin siivilöidä.

Sekoita sokeri ja mehu pieneen kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia hiljalleen.Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle ja anna jäähtyä kylmässä. Jos vedät jäähtyneen hyytelön keskelle lusikan kärjellä vaon eikä se umpeudu, hyytelö on valmis. Kaupan hyytelö- ja hillosokereissa on mukana sekä pektiiniä että happamuuden säätöainetta. Valmiit hyytelösokerit ovat nopea tapa valmistaa hyytelöitä kotioloissa. Tarkat käyttöohjeet sisältyvät pakkauksen tuoteselosteeseen.

X