Reseptit

Perinteinen kesäkeitto

23.7.2013 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Monen mielestä kesä ei tule ilman perinteistä kesäkeittoa.

Ainekset

1 nippu (n. 400 g) porkkanoita
1 (n. 500 g) kukkakaali
650 g uusia perunoita
2-3 (n. 100 g) uutta sipulia varsineen
(50 g voita)
1 1/2 l vettä
1/2 dl kasvisfondia
200 g riivittyjä herneitä
50 g tuoretta pinaattia
1 rkl täysjyvävehnäjauhoja
1 l (täys)maitoa
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl silputtua tilliä
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali, lohko perunat ja hienonna sipuli.

2. Sulata voi kattilassa ja pyörittele kasviksia siinä hetki. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuria myllystä. Anna kiehua 15 minuuttia.

3. Lisää joukkoon herneet ja suikaloitu pinaatti.

4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää keittoon silputtuja yrttejä. Tarkista suola.

Energiaa 233 kcal

Hiilihydraatteja 26 g

Proteiinia 0,9 g

Rasvaa 10 g / annos

 

 

 

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme