Reseptit

Perinteinen sipulikeitto

30.9.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox.com

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Perinteistä sipulikeittoa haudutetaan kauan, jolloin siitä tulee maukasta ja sulavaa ruokaa.

Ainekset

600 g sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
7 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 1/2 rkl kasvisfondia (tai 1 1/2 liemikuutiota)
1-2 laakerinlehteä
1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
pari oksaa tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
oksa tuoretta tai 1/2 tl kuivattua rosmariinia
4 viipaletta leipää (tummaa ja vaaleaa)
4 rkl voimakasta juustoraastetta (esim. mustaleima)

Valmistusohje

 

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli sekä kuullota öljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

2. Lisää neste ja mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti.

3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paahda pannulla. Voit myös käyttää paahtaa kokonaisia leipäviipaleita. .

4. Tarkista keiton maku ja lisää halutessasi tuoretta timjamia.

5. Annostele keitto uuninkestäviin kulhoihin, lisää leipäkuutioita tai -viipaleita ja juustoraastetta ja gratinoi uunissa (250asteessa) tai grillivastuksen alla muutama minuutti.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme