Suutarinlohi
Reseptit

Perinteinen suutarinlohi

Suutarinlohi on noutopöytien klassikko sillä sen raaka-aineet ovat edullisia. Tarvitset vain silakoita, etikkaa, porkkanaa, sipulia ja joka kodin kaapista löytyviä mausteita.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suutarinlohi

  • 500 g tuoreita silakkafileitä
  • 1 dl karkeaa suolaa

mausteliemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 10 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana

Valmistusohje

Suutarinlohi valmistuu perinteisesti näin.

1. Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa.

2. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja sipuli. Anna liemen jäähtyä.

3. Valuta silakkafileet huolellisesti suolaliemestä ja kääri rullalle nahkapuoli ulospäin. Pane rullat purkkiin ja kaada päälle liemi. Anna maustua vähintään vuorokausi. Suutarinlohi säilyy tarjoilukelpoisena reilun viikon.

Katso myös: Rapusilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella

X