Perinteinen suutarinlohi
Suutarinlohi on noutopöytien klassikko sillä sen raaka-aineet ovat edullisia. Tarvitset vain silakoita, etikkaa, porkkanaa, sipulia ja joka kodin kaapista löytyviä mausteita.
Ainekset
Suutarinlohi
- 500 g tuoreita silakkafileitä
- 1 dl karkeaa suolaa
mausteliemi
- 1 dl etikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 10 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
- 1 porkkana
Valmistusohje
Suutarinlohi valmistuu perinteisesti näin:
1. Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa.
2. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja sipuli. Anna liemen jäähtyä.
3. Valuta silakkafileet huolellisesti suolaliemestä ja kääri rullalle nahkapuoli ulospäin. Pane rullat purkkiin ja kaada päälle liemi. Anna maustua vähintään vuorokausi. Suutarinlohi säilyy tarjoilukelpoisena reilun viikon.
Saata pitää myös ranskankermassa graavatuista silakoista, Sorsapuiston tapaan graavatuista silakoista tai wasabilla maustetuista silakoista.
Vinkki: Näin tehdään herkulliset rapusilakat
Katso myös Kotiliesi.fi: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella
Kommentit
Suutarin lohi
Kommentit
Oikeestiko noin paljon sokeria???
Silakkafileitä kääriessä ne kannattaa kääriä päästä häntää kohti, niin että häntä ja ulommaiseksi. Näin rulla pysyy paremmin kiinni.
Suutarin lohi
Ihan järjetön määrä suolaa; jos fileitä on kilo niin suolaa tulisi 2 desilitraa. Tulin järkiini kun huomasin miten paljon sitä on. Laitoin vain puoli desiä suolaa ja silti oli yön yli suolaannuttuaan liian suolaista. Määrän pitäisi olla tietysti 1 rkl per puoli kiloa silakkaa. Montakohan kiloa silakkafileitä tään tunariohjeen avulla on onnistuttu pilaamaan?
Liian suolan lisäksi ohjeen liemestä tulee aivan liian etikkainen. Monessa ohjeessa etikkaa tulee 1 osa ja vettä 3 osaa. Tässä laitetaan puolet ja puolet.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous