Reseptit

Perinteiset laskiaispullat

Tässä perinteisten laskiaispullien ohje.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 100 g pehmeää voita tai margariinia

pinnalle:

  • munaa
  • strösseliä

täytteeksi:

  • vaniljalla maustettua kermavaahtoa
  • hilloa tai mantelimassaa

Valmistusohje

 

Murenna hiiva lämpimään maitoon. Lisää mausteet ja muna. Alusta jauhot taikinaan pitkään vaivaamalla, jotta syntyy kunnon sitko. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.

Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina noin kymmeneen palaan ja pyörittele pikkupulliksi. Kohota hyvin ja voitele munalla. Ripottele pinnalle strösseliä ja paista pullia 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Halkaise ja täytä pullat vasta täysin jäähtyneinä.

X