15.2.2014

Perinteiset laskiaispullat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
9 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
100 g pehmeää voita tai margariinia

pinnalle:

munaa
strösseliä

täytteeksi:

vaniljalla maustettua kermavaahtoa
hilloa tai mantelimassaa

Valmistusohje

Tässä perinteisten laskiaispullien ohje.

Murenna hiiva lämpimään maitoon. Lisää mausteet ja muna. Alusta jauhot taikinaan pitkään vaivaamalla, jotta syntyy kunnon sitko. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia. 

Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina noin kymmeneen palaan ja pyörittele pikkupulliksi. Kohota hyvin ja voitele munalla. Ripottele pinnalle strösseliä ja paista pullia 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. 

Halkaise ja täytä pullat vasta täysin jäähtyneinä.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi