Perinteiset piparkakut
Piparkakkujen mausteinen tuoksu tuo kotiin aidon joulun tunnelman.
Ainekset
- 1.5 dl siirappia
- 2.5 dl sokeria
- 250 g voita tai margariinia
- 1 rkl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 2 kananmunaa
- 10 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl soodaa
Valmistusohje
Tee piparkakkutaikina näin:
Pane siirappi, sokeri, rasva ja mausteet kattilaan ja kiehauta ne.
Anna seoksen vähän jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla erimallisia piparkakkuja.
Paista 175 asteessa 5–8 minuuttia, kunnes piparkakut ovat kauniin ruskeita. Voit koristella piparkakut tomusokerivesikuorrutuksella. Lisää tomusokerin joukkoon sen verran kylmää vettä, että saat notkean tahnan. Pane tahna muovipussiin, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota tahnaa piparkakkujen koristeeksi.
Kommentit
Kiitos hyvistä huomioista ja pahoittelut, ettei kommentinne ole osuneet aiemmin silmiimme. Resepti on nyt tarkistettu ja korjattu ja kananmunat lisätty ainesosaluetteloon.
Ruoka.fi:n toimitus
Kommentit
Reseptistä puuttuu munien määrä.
Muuten hyvä ohje, mutta jäin vähän ihmettelmään kun ohjeessa neuvottiin vatkaamaan munat, mutta aineksissa ei puhuttu mitään munista saatikka niiden määrästä…..?
VIITTAAN NIM.MERK.LEIPOJAN KOMMENTIIN, SIIS VALMISTUKSEN/AINESLUETTELON ERILAISUUTEEN!
Perinteisten piparien ohjeesta puuttuu munien määrä.
aineissa ei ole kananmunaa miksi ohjeessa käsketään lisätä muna
Kiitos hyvistä huomioista ja pahoittelut, ettei kommentinne ole osuneet aiemmin silmiimme. Resepti on nyt tarkistettu ja korjattu ja kananmunat lisätty ainesosaluetteloon.
Ruoka.fi:n toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous