
Perjantai-pizza - vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia
Kotimatkalla pitseriassa poikkeaminen on helppoa ja sujuvaa. Seuraavan kerran kokeile tehdä pitsa kuitenkin alusta alkaen itse! Mukavaa ajanvietettä ja lopputulos on erittäin maittava.
Ainekset
- 1 dl vettä
- 2 tl kuivahiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- kirsikkatomaattia (tai muita minitomaatteja)
- ilmakuivattua kinkkua
- vuohenjuustoa
- (mozzarellajuustoa)
- mustapippuria
- rucolasalaattia
Valmistusohje
Pizzaan voi hukata jääkaapin jämäpalat. Itse leivottu pizzapohja on juuri niin ohut kuin haluat.
Herkullinen pizza valmistuu Hanna Gullichsenin reseptillä näin:
Valmista ensin pizzapohja. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Anna hiivan aktivoitua noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot, öljy ja suola. Vaivaa kevyesti pizzataikinaksi. Suojaa kulho astiapyyhkeellä ja anna nousta nosta vedottomassa paikassa vähintään 10 minuuttia.
Puolita minitomaatit, ja viipaloi käyttämäsi juusto. Kauli sitten pizzataikinasta ohut pohja. Levitä päälle ensin pilkotut sipulit, sitten ilmakuivattua kinkkua. Lisää tomaatit ja juusto. Mausta mustapippurilla.
Kypsennä uunissa (pizzatoiminnolla) 8–12 minuuttia. Lisää ennen tarjoilua rucola, ja nauti.
Tutustu myös tämän reseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin.
Kommentit
itse teen tällä ohjeella https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/resepti/ohut-pitsapohja-ohje/
Kommentit
itse teen tällä ohjeella https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/resepti/ohut-pitsapohja-ohje/
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous