Reseptit

Persikka-mascarponemalja

Rasvaisen täyteläinen mascarponeseos toimii hyvin yhdessä persikkasoseen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persikkasose:

  • 1 prk (820/480 g) säilykepersikoita
  • 0.5 dl sokeria

Mascarponeseos:

  • 250 g mascarponea
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • koristeluun:
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Persikoita ja mascarponea jälkiruoka valmistetaan säilykepersikoista ja mascarpone-juustosta.

  1. Valuta persikat ja soseuta ne monitoimikoneessa. Mausta sose sokerilla.
  2. Mausta mascarpone sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarponen joukkoon.
  3. Lusikoi seokset kerroksittain jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Koristele annokset mintulla tai sitruunamelissalla.
X