Reseptit

Persikka-pekaanipaistos

Nopea ja helppo persikka-pekaanipaistos on kotikokin pelastus. Lisäksi vain jäätelöä tai vaniljakastiketta ja herkku on valmis!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyte:

  • 500 g (6-7 kpl) kypsiä persikoita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 125 g voita

Tarjoiluun:

  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

2. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon fariinisokeri ja vehnäjauhot. Jätä odottamaan.

3. Rouhi pekaanipähkinät ja sekoita toisessa kulhossa niiden joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, fariinisokeri ja kaneli. Nypi joukkoon pehmeä voi.

4. Kaada persikkalohkot uunivuokaan ja ripottele päälle pähkinä-kaurahiutaleseos.

5. Paista 200-asteisessa uunissanoin 30 minuuttia.

6. Jäähdytä hieman ja tarjoilevielä lämpimänä vaniljajäätelönkera.

X