Reseptit

Persikka-rahkapiirakka

Rahkapiirakka saa hienostuneen ilmeen, kun marmoroit pinnan soseutetulla persikalla. Maukkaasta piirakkapohjasta on helppo tehdä gluteeniton käyttämällä kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoseosta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persikka-rahkapiirakka, pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 100 g pehmeää margariinia tai voita
  • 1 kananmuna

Persikka-rahkapiirakka, täyte:

  • 500 g rahkajogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (415 g/250 g) persikoita mehussa
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Persikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa kaurahiutaleet, jauhoseos ja fariinisokeri kulhoon. Lisää pehmeä voi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sekoita rahkajogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Valuta persikat siivilässä, kaada toiseen kulhoon ja
soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada persikkasose pakastuspussiin ja leikkaa pieni pala kulmasta auki, jotta voit pursottaa sosetta täytteen päälle.

3. Kaada rahkajogurttiseos esipaistetun pohjan päälle. Pursota täytteen päälle persikkasosenokareita. Marmoroi pinta levittämällä sosetta cocktail-tikulla täytteen joukkoon.

4. Paista persikka-rahkapiirakka 200-asteisessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Katso myös: Mignon-kakku, Kinder-piirakka ja itse tehdyt töhnämunat – pääsiäisen ihanan överit herkut!

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi

X