24.4.2012

Persikkajäädyke ja vadelmamelbaa

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 prk säilöttyjä persikoita
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
1 munankeltuainen
1 dl pakastevadelmia
sokeria
piparkakkuja

Valmistusohje

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka, keltuainen sekä sokerit joukkoon.

Valuta persikat ja silppua ne veitsellä pieneksi. Jätä yksi persikanpuolikas koristeluun.  Sekoita silputtu persikka vaahtoon ja laita se tuorekelmulla vuorattuun pitkään kapeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen yöksi.

Kiehauta vadelmat sokerissa ja tilkassa vettä. Siivilöi.

Ota vuoka pakastimesta. Irrota jäädyke ja anna sulaa kymmenkunta minuuttia. Leikkaa parin sentin siivuja, koristele vadelmamelballa, piparkakun murusilla ja persikanpaloilla.