Persikkajäädyke ja vadelmamelbaa
Persikkajäädykkeen voi valmistaa säilykepersikoista ja vadelmamelban pakastevadelmista.
Ainekset
- 1 prk säilöttyjä persikoita
- 1 prk maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vanilijasokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 dl pakastevadelmia
- sokeria
- piparkakkuja
Valmistusohje
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka, keltuainen sekä sokerit joukkoon.
Valuta persikat ja silppua ne veitsellä pieneksi. Jätä yksi persikanpuolikas koristeluun. Sekoita silputtu persikka vaahtoon ja laita se tuorekelmulla vuorattuun pitkään kapeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen yöksi.
Kiehauta vadelmat sokerissa ja tilkassa vettä. Siivilöi.
Ota vuoka pakastimesta. Irrota jäädyke ja anna sulaa kymmenkunta minuuttia. Leikkaa parin sentin siivuja, koristele vadelmamelballa, piparkakun murusilla ja persikanpaloilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous