
Persikkapaistos
Persikkapaistos tarjoillaan vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kera. Kokeile paistosta myös säilykeaprikooseilla tai päärynöillä.
Ainekset
Persikkapaistos:
- 2 prk (n. 10 kpl) säilykepersikanpuolikkaita mehussa
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- n. 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1 kananmuna
Tarjoiluun:
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Valuta persikanpuolikkaat lävikössä.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, suola ja sitruunan kuoriraaste sekä kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lusikoi puolet taikinasta keskikokoisen piirakka- tai uunivuokaan. Lado päälle persikat. Ripottele päälle lopputaikina.
4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Jäähdytä hieman ja tarjoile vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous