Reseptit

Persikkapaistos

Persikkapaistos tarjoillaan vielä hieman lämpimä­nä vaniljajäätelön kera. Kokeile paistosta myös säilyke­aprikooseilla tai ­päärynöillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persikkapaistos:

  • 2 prk (n. 10 kpl) säilykepersikanpuolikkaita mehussa
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Valuta persikanpuolikkaat lävikössä.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, suola ja sitruunan kuoriraaste sekä kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Lusikoi puolet taikinasta keskikokoisen piirakka- tai uunivuokaan. Lado päälle persikat. Ripottele päälle lopputaikina.

4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Jäähdytä hieman ja tarjoile vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.

X