Reseptit

Persimon-halloumisalaatti

Persimon-halloumisalaatti sopii syksyn ja talven juhlapöytään. Se yhdistää ihanalla tavalla suolaista ja makeaa. Salaatti valmistuu todella nopeasti kourallisesta raaka-aineita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimon-halloumisalaatti

  • 2 persimonia
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • 1 kerä rapeaa vihreää salaattia tai valmista salaattisekoitusta
  • 1 dl hasselpähkinöitä paahdettuina
  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Persimon-halloumisalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin kastike valmiiksi odottamaan.

2. Pese ja kuivaa persimonit ja viinirypäleet.

3. Leikkaa persimonit viipaleiksi tai lohkoiksi, puolita viinirypäleet. Revi vihreä salaatti paloiksi.

4. Paahda hasselpähkinät kuivalla kuumalla pannulla, ja rouhi niitä hieman.

5. Kokoa kaikista edellisistä salaatit valmiiksi lautasille tai vadille odottamaan.

6. Kuivaa halloumi talouspaperilla ja viipaloi se. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista halloumiviipaleet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin.

7. Nosta viipaleet salaatille ja valuta päälle kastike.

8. Tarjoa persimon-halloumisalaatti heti.

Katso myös: Persimon-punasipulisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimoncarpaccio

X