Persimon-halloumisalaatti
Persimon-halloumisalaatti sopii syksyn ja talven juhlapöytään. Se yhdistää ihanalla tavalla suolaista ja makeaa. Salaatti valmistuu todella nopeasti kourallisesta raaka-aineita.
Ainekset
Persimon-halloumisalaatti
- 2 persimonia
- 100 g tummia viinirypäleitä
- 1 kerä rapeaa vihreää salaattia tai valmista salaattisekoitusta
- 1 dl hasselpähkinöitä paahdettuina
- 1 pkt halloumijuustoa
- 1/2 dl oliiviöljyä
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Persimon-halloumisalaatti tehdään helposti näin:
1. Sekoita ensin kastike valmiiksi odottamaan.
2. Pese ja kuivaa persimonit ja viinirypäleet.
3. Leikkaa persimonit viipaleiksi tai lohkoiksi, puolita viinirypäleet. Revi vihreä salaatti paloiksi.
4. Paahda hasselpähkinät kuivalla kuumalla pannulla, ja rouhi niitä hieman.
5. Kokoa kaikista edellisistä salaatit valmiiksi lautasille tai vadille odottamaan.
6. Kuivaa halloumi talouspaperilla ja viipaloi se. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista halloumiviipaleet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin.
7. Nosta viipaleet salaatille ja valuta päälle kastike.
8. Tarjoa persimon-halloumisalaatti heti.
Katso myös: Persimon-punasipulisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Persimoncarpaccio
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous