Reseptit

Persimon-lohiceviche

Persimon-lohiceviche yhdistää limetin raikkaat hapot ja persimonin makeuden. Ceviche on mainio alkuruoka vaikkapa joulunajan juhliin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimon-lohiceviche

  • 300 g tuoretta nahatonta lohifileetä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 persimon
  • 1 avokado
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl tuoretta minttua
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • 1 tl srirachakastiketta

Valmistusohje

Persimon-lohiceviche tehdään helposti näin:

1. Kuutioi lohifilee ja laita kuutiot kulhoon.

2. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, suola ja ripaus sokeria. Kääntele ainekset sekaisin ja jätä tekeytymään.

3. Pese persimoni ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado ja poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadon hedelmäliha. Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit.

4. Yhdistä kaikki ainekset lohikuutioiden joukkoon ja kääntele maut varovasti sekaisin.

5. Tarjoa persimon-lohiceviche sellaisenaan tai rapeaksi paahdetun leivän päällä.

Katso myös: Suomalainen ceviche

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-ceviche salaattipedillä

X