Reseptit

Persimon-sitruunahillo

Persimon-sitruunahillo saa säväyksen vaniljasta. Sitruuna ja rosmariini tuovat hilloon herkullista aromia ja raikkautta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimon-sitruunahillo

  • 1 kg persimoneja
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Persimon-sitruunahillo tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi persimonit.

2. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi hillosokeri.

3. Kuumenna höyryäväksi ja lisää siinä vaiheessa sokeri. Kääntele sokeri hyvin hedelmien joukkoon, ja keitä poreillen noin 15 minuuttia tai kunnes persimonkuutiot ovat pehmenneet.

4. Poista rosmariinit ja soseuta hillo tasaiseksi.

5. Purkita hillo kuumana puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet heti. Jäähdytä persimon-sitruunahillo ja säilytä viileässä.

Katso myös: Persimonhillo

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimoncarpaccio

X