Reseptit

Persimongalette

Persimongalette eli rapeakuorinen, rosmariinilla ja kanelilla maustettu persimonipiirakka on täydellinen kahvin tai glögin seuralainen. Tämä helppo ja nopea voitaikinaleivonnainen maistuu parhaimmalta leivontapäivänä hieman jäähtyneenä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimongalette:

  • 4 (400 g) lehti- tai voitaikinalevyä
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 persimonia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 dl mantelilastuja

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Persimongalette leivotaan helposti näin:

Persimongalette syntyy näppärästi valmiista taikinalevyistä.

1. Ota taikinalevyt huoneenlämpöön leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan noin 30 minuuttia ennen leivontaa. Nipistä kolme taikinalevyä yhteen. Leikkaa neljäs taikinalevy neljäksi suikaleeksi. Kiepauta suikaleet spiraalinauhaksi ja aseta taikinalevyjen päälle reunoiksi. Voitele reunat kananmunalla.

2. Sekoita vaniljarahka ja kananmunat keskenään. Pese persimoni, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kaada rahkaseos pohjan päälle. Aseta päälle persimoniviipaleita. Revi päälle rosmariininlehtiä. Ripottele päälle kanelia ja mantelilastuja.

3. Kypsennä persimongalette 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes voitaikinakuori on kauniin ruskea ja rapea.

Lue myös: Persimon, sharon ja kaki – näin tunnistat kypsän hedelmän ja teet parhaat herkut

Katso myös: Paahdettuja persimoneja ja kanelikermaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimon – makea hedelmä ihastuttaa monipuolisuudellaan: Katso herkulliset reseptit!

X