
Persimongalette
Persimongalette eli rapeakuorinen, rosmariinilla ja kanelilla maustettu persimonipiirakka on täydellinen kahvin tai glögin seuralainen. Tämä helppo ja nopea voitaikinaleivonnainen maistuu parhaimmalta leivontapäivänä hieman jäähtyneenä.
Ainekset
Persimongalette:
- 4 (400 g) lehti- tai voitaikinalevyä
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 2 kananmunaa
- 1-2 persimonia
- 1 oksa rosmariinia
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 dl mantelilastuja
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Persimongalette leivotaan helposti näin:
Persimongalette syntyy näppärästi valmiista taikinalevyistä.
1. Ota taikinalevyt huoneenlämpöön leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan noin 30 minuuttia ennen leivontaa. Nipistä kolme taikinalevyä yhteen. Leikkaa neljäs taikinalevy neljäksi suikaleeksi. Kiepauta suikaleet spiraalinauhaksi ja aseta taikinalevyjen päälle reunoiksi. Voitele reunat kananmunalla.
2. Sekoita vaniljarahka ja kananmunat keskenään. Pese persimoni, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kaada rahkaseos pohjan päälle. Aseta päälle persimoniviipaleita. Revi päälle rosmariininlehtiä. Ripottele päälle kanelia ja mantelilastuja.
3. Kypsennä persimongalette 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes voitaikinakuori on kauniin ruskea ja rapea.
Lue myös: Persimon, sharon ja kaki – näin tunnistat kypsän hedelmän ja teet parhaat herkut
Katso myös: Paahdettuja persimoneja ja kanelikermaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Persimon – makea hedelmä ihastuttaa monipuolisuudellaan: Katso herkulliset reseptit!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous