persimoni-punasipulisalaatti
Reseptit

Persimoni-punasipulisalaatti

Persimoni-punasipulisalaatti tuo väriä joulupöytään. Kirkkaan oranssista sesongin hedelmästä syntyy ihana joulupöydän salaatti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimoni-punaispulisalaatti

  • 2 pientä punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 3 persimonia
  • 80 g babypinaattia
  • 100 g ricotta- tai kotijuustoa

Valmistusohje

Persimoni-punasipulisalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa punasipulit renkaiksi.

2. Sekoita kulhossa punasipulin joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, sokeri ja suola. Anna tekeytyä hetki. Kääntele lopuksi joukkoon granaattiomenansiemenet.

3. Pese persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

4. Levitä pinaatti isolle tarjoiluvadille ja asettele päälle persimoniviipaleet. Lusikoi päälle punasipuli-granaattiomenaseos. Viimeistele persimoni-punasipulisalaatti ricottajuustonokareilla tai kotijuustoviipaleilla.

Katso myös: Joulusalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Maistuisiko persimoni, kaki tai sharon? Näin tunnistat kypsän ja herkullisen makean hedelmän

X