Reseptit

Persimonpannukakku

Persimonpannukakku silataan kanelisokerilla herkuksi. Astetta makoisampi pannari maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kera. Kokeile pannukakkua myös kaura- tai mantelimaitoon, niiden täyteläinen maku sopii ihanasti persimonin kanssa yhteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimonpannukakku

  • 1 l maitoa
  • 6 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voisulaa
  • 2-3 persimonia
  • 2 rkl kanelisokeria

Viimeistelyyn

  • tomusokeria

Valmistusohje

Persimonpannukakku leivotaan helposti näin:

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokerit ja suola. Lisää jauhot sekä voisula ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

3. Viipaloi persimonit ja asettele viipaleet taikinan päälle.

4. Ripottele pinnalle kanelisokeri.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

6. Viimeistele persimonpannukakku tomusokerilla ja tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: Clafoutis

Katso myös Kotiliesi.fi: Rahkapannukakku ja marjasurvos

X