Persimonpannukakku
Persimonpannukakku silataan kanelisokerilla herkuksi. Astetta makoisampi pannari maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kera. Kokeile pannukakkua myös kaura- tai mantelimaitoon, niiden täyteläinen maku sopii ihanasti persimonin kanssa yhteen.
Ainekset
Persimonpannukakku
- 1 l maitoa
- 6 kananmunaa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g voisulaa
- 2-3 persimonia
- 2 rkl kanelisokeria
Viimeistelyyn
- tomusokeria
Valmistusohje
Persimonpannukakku leivotaan helposti näin:
1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokerit ja suola. Lisää jauhot sekä voisula ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi.
2. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
3. Viipaloi persimonit ja asettele viipaleet taikinan päälle.
4. Ripottele pinnalle kanelisokeri.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
6. Viimeistele persimonpannukakku tomusokerilla ja tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös: Clafoutis
Katso myös Kotiliesi.fi: Rahkapannukakku ja marjasurvos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous