Reseptit

Persimonsalsa

Persimonsalsa sopii tarjottavaksi meksikolaisiin illanistujaisiin. Avokadosta pehmeyttä ja limetistä raikkautta saava salsa maistuu tortillasipsien kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimonsalsa

  • 2 kypsää persimonia
  • n. 10 vihreää oliivia
  • 1-2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 1 chili
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 ruukkua korianteria

Valmistusohje

Persimonsalsa tehdään helposti näin:

1. Pese persimonit. Leikkaa ne kuorineen pieniksi kuutioiksi. Poista oliiveista kivet painamalla oliivit litteiksi veitsen lappeella. Silppua oliivit, punasipuli ja chili. Kuutioi avokado. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.

2. Sekoita öljy limettimehuun. Lisää mausteet. Kääntele liemi ja silputtu korianteri salsaan. Anna maustua hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Tarjoa persimonsalsa kirpeän raikkaan salsan kanssa itsetehtyjä tortillalastuja. Leikkaa tortilla kolmioiksi ja laita uunipellille. Sivele lastut öljyllä, mausta suolalla ja chilimausteseoksella. Paahda rapeiksi 175-asteisessa uunissa.

Lue myös: Persimon, sharon ja kaki – näin tunnistat kypsän hedelmän ja teet parhaat herkut

Katso myös: Hedelmäsalsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?

X