Reseptit

Perulainen siikaceviche

Perulainen siikaceviche on raikas kalaruoka, joka ”kypsennetään” sitruunahapolla.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g fileoitua siikaa
  • 0.5 dl limetin tai sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni paprika
  • 1 pieni chili
  • 1 rkl tuoretta persiljaa tai korianteria silputtuna
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

Puserra hedelmämehu kulhoon. Leikkaa fileoitu ja nahaton kala sentin kuutioiksi ja levitä palat sitrusmehuun. Peitä tiiviisti. Anna maustua vähintään kolme tuntia.

Valuta kala ja lisää maustavat ainekset, sipuli silputtuna, valkosipuli murskeena, tomaatti ja paprika kuutioituina, chili ohuina renkaina. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja koko annos lopuksi tuoreella persiljalla tai korianterilla.

Viinisuositus:

Ranskalainen Loiren laakson Marigny Neuf Sauvignon 2012. Viini on omiaan kyydittämään cevichen tyyppistä raakakalaa.
Kirkas ja kuivan hapokas viini omaa aavistuksen mintun raikkautta. Sopii myös merenelävien kanssa höystettyjen raakakalaruokien kanssa nautittavaksi. Tuotenumero 948737, 13,99 euroa.

X