Reseptit 18.5.2012

Peruna-fetasalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g perunoita
2-3 sipulia
2-3 tomaattia
10 mustaa oliivia
3 rkl kapriksia
150 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa
tuoretta minttua

kastike:

1 dl öljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl maustamatonta jogurttia
1 tl (dijonin) sinappia
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Pese perunat ja raaputa ne puhtaiksi. Keitä perunat mineraalisuolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat. Jätä pienet perunat kokonaisiksi, mutta halkaise tai lohko tai viipaloi suuret perunat. Hienonna sipulit. Lohko tomaatit. Valuta oliivit ja kaprikset. Murenna fetajuusto. Hienonna yrtit. Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi