Reseptit

Peruna-jauhelihapelti

Peruna-jauhelihapelti valmistuu vaivatta uunissa ja on koko perheen mieleen. Tee halutessasi ruoan seuraksi kulhollinen kaali-porkkanasalaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-jauhelihavuoka

  • 6 perunaa (uuniperunalajike)
  • 1 punainen paprika
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pss (28 g) taco-mausteseosta

Lisäksi

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • pippurisekoitusta

Valmistusohje

Peruna-jauhelihapelti tehdään helposti näin:

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi ja kuori ja lohko sipulit. Kaada öljy kulhoon, puserra sekaan valkosipulinkynnet ja lisää mausteet. Kääntele kasvikset maustetussa öljyssä.

2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä pintaansa.

3. Ruskista jauheliha pannulla kasvisten kypsyessä. Lisää tacomausteseos, tomaat- tipyree ja 1 dl vettä. Anna seoksen kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lusikoi jauheliha kasvisten päälle. Tarjoa peruna-jauhelihapelti maustetun kermaviilin ja esimerkiksi kaali-porkkanasalaatin kanssa.

Katso myös: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Oletko jo kokeillut perunapizzaa? Näin teet herkullisen pizzapohjan perunasta

X