Peruna-lohiuunimunakas
Kesäkurpitsan vetinen rakenne napakoituu uunissa herkulliseksi, kun laitat viipaleet munakasmassan päälle.
Ainekset
- 500 g keitettyjä varhaisperunoita
- 200 g kesäkurpitsaa
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1 rkl öljyä
munakasmassa
- 6 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl kapriksia
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Leikkaa keitetyt varhaisperunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita munakasmassan ainekset kulhossa.
2. Voitele uunivuoka (tilavuus 11/2–2 l) öljyllä. Nosta vuokaan perunapalat. Kaada päälle munakasmassa. Laita pinnalle kylmäsavulohi-ja kesäkurpitsaviipaleita.
3. Kypsennä uunimunakasta 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Munakas on mainio arkiruoka:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous