Reseptit

Peruna-lohiuunimunakas

Kesäkurpitsan vetinen rakenne napakoituu uunissa herkulliseksi, kun laitat viipaleet munakasmassan päälle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Kun lisäät kesäkurpitsat munakkaan pinnalle, niiden vetinen rakenne napakoituu uunissa herkulliseksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 rkl öljyä

munakasmassa

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa keitetyt varhaisperunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita munakasmassan ainekset kulhossa.

2. Voitele uunivuoka (tilavuus 11/2–2 l) öljyllä. Nosta vuokaan perunapalat. Kaada päälle munakasmassa. Laita pinnalle kylmäsavulohi-ja kesäkurpitsaviipaleita.

3. Kypsennä uunimunakasta 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Munakas on mainio arkiruoka:

savulohi-pinaattimunakas

Savulohi-pinaattimunakas

papumunakaspannu

Papumunakaspannu

kalkkuna-parsakaalimunakas

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa

Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X