Reseptit

Peruna-palsternakkasose

Peruna-palsternakkasoseessa on palsternakan ansiosta aavistuksen pähkinäinen vivahde. Se nostaa muusin luksusluokkaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-palsternakkasose

  • 2 keskikoista palsternakkaa
  • 2-3 jauhoista perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 dl kermaa
  • pari nokaretta voita
  • suolaa

Valmistusohje

Peruna-palsternakkasose valmistuu näin helposti:

1. Kuori ja paloittele kasvikset, kypsennä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset.

3. Lisää kerma ja voi, mausta suolalla. Kuumenna sose ja lisää tarvittaessa vähän maitoa tai kermaa.

4. Tarjoa peruna-palsternakkasose esimerkiksi fetajuustolla täytettyjen karitsan paahtopaistien tai hirvenlihakääryleiden kanssa.

Kokeile myös kalaruokien kanssa mainiosti sopivaa palsternakkavuohenjuustopyreetä tai peruna-pasternakkasosekeittoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään bataattimuusi intialaisittain

X