Peruna-palsternakkasose
Peruna-palsternakkasoseessa on palsternakan ansiosta aavistuksen pähkinäinen vivahde. Se nostaa muusin luksusluokkaan.
Ainekset
Peruna-palsternakkasose
- 2 keskikoista palsternakkaa
- 2-3 jauhoista perunaa
- 1 pieni sipuli
- 1/2 dl kermaa
- pari nokaretta voita
- suolaa
Valmistusohje
Peruna-palsternakkasose valmistuu näin helposti:
1. Kuori ja paloittele kasvikset, kypsennä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset.
3. Lisää kerma ja voi, mausta suolalla. Kuumenna sose ja lisää tarvittaessa vähän maitoa tai kermaa.
4. Tarjoa peruna-palsternakkasose esimerkiksi fetajuustolla täytettyjen karitsan paahtopaistien tai hirvenlihakääryleiden kanssa.
Kokeile myös kalaruokien kanssa mainiosti sopivaa palsternakkavuohenjuustopyreetä tai peruna-pasternakkasosekeittoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään bataattimuusi intialaisittain
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous