Reseptit

Peruna-palsternakkasosekeitto

Teresan maukas peruna-palsternakkakeitto tarjotaan pannulla rypsiöljyssä pyöräytettyjen ruiskrutonkien kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g jauhoisia perunoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä tai hyvää kasvislientä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • yrttiöljyä
  • 2 dl tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 1.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Ruiskrutongit:

  • 2 viipaletta ruispalaleipää
  • 2 tl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Kuori perunat ja palsternakat. Paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota valkosipuli pehmeäksi. Lisää peruna- ja palsternakkapalat, kääntele hetki ja lisää vesi tai
kasvisliemi sekä ripaus suolaa.
2. Keitä kunnes perunat sekä palsternakat ovat pehmeitä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta keitto mustapippurilla ja omenaviinietikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja  tarkista maku.
3. Sekoita yrtit sauvasekoittimella öljyn joukkoon. Leikkaa ruisleivät tikuiksi ja paahda niitä rypsiöljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti, älä polta.
4. Jaa keitto kulhoihin, lisää pinnalle yrttiöljyä ja ruiskrutonkeja. Jos tarjoat ruiskrutonkeja, keitto ei ole gluteeniton.

X