Peruna-valkosipulikeitto
Peruna-valkosipulikeitto on osoitus helpostaja huikean maukkaasta ruoasta. Toki tryffeliöljylläkin on osuutensa asiaan.
Ainekset
Peruna-valkosipulikeitto
- 1 kg jauhoisia perunoita
- (vettä)
- 10 valkosipulinkynttä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria
- 3-5 tryffeliöljyä
- tuoretta ruohosipulia
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
Peruna-valkosipulikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Säästä keitinvettä hieman.
2. Laita voi sulamaan kattilaan ja lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Anna niiden pehmentyä kuumassa voissa. Lisää sitten kerma ja kuumenna.
3. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi-valkosipuli-kermaseos. Soseuta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa perunoiden keitinvedellä.
4. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
5. Viimeistele peruna-valkosipulikeitto tryffeliöljyllä.
6. Jaa keitto lautasille ja ripottele pinnalle ruohosipulia sekä paahdettuja pinjansiemeniä.
Katso myös: Peruna-palsternakkasosekeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?
Kommentit
Mikä on tilavuusmitta tryffeliöljyssä? Ohje kertoo vain että 3-5. Mutta mitä? Teelusikallista, ruokalusikallista vai dl???
Kommentit
Mikä on tilavuusmitta tryffeliöljyssä? Ohje kertoo vain että 3-5. Mutta mitä? Teelusikallista, ruokalusikallista vai dl???
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous