Reseptit

Peruna-valkosipulikeitto

Peruna­-valkosipulikeitto on osoitus helpostaja huikean maukkaasta ruoasta. Toki tryffeliöljylläkin on osuutensa asiaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-valkosipulikeitto

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • (vettä)
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3-5 tryffeliöljyä
  • tuoretta ruohosipulia
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

Peruna-valkosipulikeitto tehdään helposti näin: 

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Säästä keitinvettä hieman.

2. Laita voi sulamaan katti­laan ja lisää joukkoon kuori­tut valkosipulinkynnet. Anna niiden pehmentyä kuumassa voissa. Lisää sitten kerma ja kuumenna.

3. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi­-valkosipuli­-ker­maseos. Soseuta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa perunoi­den keitinvedellä.

4. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla maun mu­kaan.

5. Viimeistele peruna-valkosipulikeitto tryffeliöljyllä.

6. Jaa keitto lautasille ja ri­pottele pinnalle ruohosipulia sekä paahdettuja pinjansie­meniä.

Katso myös: Peruna-palsternakkasosekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X