Reseptit

Peruna-vuohenjuustogratiini

29.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Peruna-vuohenjuustogratiini sopii tarjottavaksi kevään juhliin marinoidun fileen ja salaatin kanssa.

Ainekset

2 kg perunoita
2 purjoa
2–3 valkosipulinkynttä
2 tl timjamia
3 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g juustoraastetta
noin 400 g chevreä

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi, ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjot ja kuumenna niitä hetki voissa.

2. Lado perunasuikaleet, juustoraaste, purjosilppu ja mausteet kerroksittain kahteen uunivuokaan. Kaada päälle kermamaito. Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu tunti tai kunnes perunat ovat riittävästi pehmenneet. Jäähdytä ja pakasta vuoat.

3. Ota kiusausvuoat jääkaappiin sulamaan reilua vuorokautta ennen tarjoamista. Viipaloi vuohenjuusto perunoiden pinnalle lämmitysvaiheessa. Lämmitä kiusaukset 200-asteisessa uunissa läpensä kuumiksi. Tarjoa marinoidun paahtofileen kera.

Lisää reseptejä perunasta:

916010-perunapaistos_2048x1537.jpg

Perunapaistos

744887-perunagratiini.jpg
Peruna-lanttugratiini

958252-lihaperunasoselaatikko.jpg
Jauheliha-perunasoselaatikko

Kotiliesi.fi: Perunaveneet

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme