Reseptit

Peruna-vuohenjuustogratiini

Peruna-vuohenjuustogratiini sopii tarjottavaksi kevään juhliin marinoidun fileen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 2 purjoa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl timjamia
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • noin 400 g chevreä

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi, ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjot ja kuumenna niitä hetki voissa.

2. Lado perunasuikaleet, juustoraaste, purjosilppu ja mausteet kerroksittain kahteen uunivuokaan. Kaada päälle kermamaito. Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu tunti tai kunnes perunat ovat riittävästi pehmenneet. Jäähdytä ja pakasta vuoat.

3. Ota kiusausvuoat jääkaappiin sulamaan reilua vuorokautta ennen tarjoamista. Viipaloi vuohenjuusto perunoiden pinnalle lämmitysvaiheessa. Lämmitä kiusaukset 200-asteisessa uunissa läpensä kuumiksi. Tarjoa marinoidun paahtofileen kera.

Lisää reseptejä perunasta:

916010-perunapaistos_2048x1537.jpg

Perunapaistos

744887-perunagratiini.jpg

Peruna-lanttugratiini

958252-lihaperunasoselaatikko.jpg

Jauheliha-perunasoselaatikko

Kotiliesi.fi: Perunaveneet

X