Perunablinit savulohitartarin kera
Perunablinit ovat ihanan meheviä. Majoneesipohjainen savulohitartar täydentää niiden makua loistavasti.
Ainekset
Perunablinit:
- 400 g perunasoseaineksia
- 1 dl kuohukermaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 valkuaista
- voita paistamiseen
Savulohitartar:
- 200 g viipaloitua kylmäsavustettua lohta
- 1 tl inkivääriä
- 1-1 1/2 dl majoneesia
- 1/2 punainen paprika
- 1 dl hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohje
Perunablinit tarjotaan savulohitartarin kera.
1. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sekoita perunasose, kerma, vehnäjauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi ja mausta se suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto taikinaan. Paista taikinasta runsaassa voissa perunablinejä.
3. Tarjoile blinit savulohitartarin tai perinteisesti mädin, hakatun sipulin ja smetanan kanssa.
Savulohitartar:
1. Hienonna kala veitsellä karkeaksi silpuksi. Hienonna myös paprika.
2. Laita ainekset kulhoon, lisää majoneesi ja silputut yrtit. Mausta tartar pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous