Reseptit

Perunablinit savulohitartarin kera

Perunablinit ovat ihanan meheviä. Majoneesipohjainen savulohitartar täydentää niiden makua loistavasti.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunablinit:

  • 400 g perunasoseaineksia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 valkuaista
  • voita paistamiseen

Savulohitartar:

  • 200 g viipaloitua kylmäsavustettua lohta
  • 1 tl inkivääriä
  • 1-1 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

Perunablinit tarjotaan savulohitartarin kera.

1. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Sekoita perunasose, kerma, vehnäjauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi ja mausta se suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto taikinaan. Paista taikinasta runsaassa voissa perunablinejä.

3. Tarjoile blinit savulohitartarin tai perinteisesti mädin, hakatun sipulin ja smetanan kanssa.

Savulohitartar:

1. Hienonna kala veitsellä karkeaksi silpuksi. Hienonna myös paprika.

2. Laita ainekset kulhoon, lisää majoneesi ja silputut yrtit. Mausta tartar pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

X