Reseptit

Perunacurry

Perunacurryssa yksi yllättävä ainesosa tuo ruokaan kivaa makeutta. Arvaatko mistä suositusta hedelmästä onkaan kyse? Tietysti banaanista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 purjosipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 1 dl currytahnaa (maun mukaan mietoa tai tulista)
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 banaania

Valmistusohje

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja purjosipuli renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää kaikki kasvikset kukkakaalia lukuun ottamatta pannuun. Paista niitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää currytahna sekä kasvisliemi ja hauduta kasviksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää kukkakaali ja jatka kypsentämistä noin viisi minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää jogurtti ja kuoritut, viipaloidut banaanit. Kuumenna ruoka vielä hyvin ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Vinkki:

Perunacurryyn voi käyttää myös kesäkurpitsaa porkkanoiden tai kukkakaalin sijaan.

X