Reseptit

Perunagalette

Galette on ranskalainen avopiirakka. Tässä ohjeessa rustiikkisen leivonnaisen täytteenä on kotoisaa perunaa.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Galette on ranskalainen avopiirakka. Tässä ohjeessa rustiikkisen leivonnaisen täytteenä on kotoisaa perunaa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • 3/4 tl suolaa

Täyte:

  • 3 (n. 500 g) isoa perunaa
  • 1/2 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g ranskankermaa
  • (yrttejä esim. timjamia, persiljaa)

Voiteluun:

  • 1 kananmunaa

Valmistusohje

1. Tee täyte. Leikkaa kuoritut perunat ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, öljy, yrtit ja suola.

2. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään, ja lisää joukkoon vesi sekä öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi.

3. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (noin 30 cm).

4. Levitä pohjan keskelle ranskankerma sekä peruna- ja purjoviipaleet. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Vinkki: Perunan sijasta voit käyttää galetteen myös porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja punajuurta.

X