23.5.2012

Perunamunakas

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-5 keitettyä perunaa
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 tl mineraalisuolaa
½ tl mustapippuria
6 munaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä suuressa pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää perunat sekä sipuli ja paista koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Riko munat kulhoon, vatkaa ne kevyesti haarukalla ja kaada perunoiden päälle pannuun. Kypsennä munakas miedolla lämmöllä. Siirtele seosta puuhaarukalla tai lastalla reunoilta keskustaan päin, että se hyytyy tasaisesti.

Käännä munakas kannen avulla ja paista toiseltakin puolelta. Tarjoa raastesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *