Reseptit

Perunamunakas - Tortilla de patatas

Tortilla de patatas eli perunamunakas on helposti muunneltavaa perusruokaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Perunamunakas - Tortilla de patatas maistuu lounaalla ja tapas-illan tarjoiluissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

 Perunamunakas - Tortilla de patatas

  • 6 isoa perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 5 munaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (chilihiutaleita)

Valmistusohje

 Perunamunakas – Tortilla de patatas valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kypsennä niitä käännelleen, kunnes ne pehmenevät. Älä päästä perunoita ruskistumaan. Lisää pannulle kypsennyksen puolivälissä ohuet sipuliviipaleet ja murskatut valkosipulinkynnet.

2. Sekoita munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla (ja halutessasi chilillä). Valuta pannulta pois ylimääräinen öljy ja kaada munaseos pannulle perunoiden joukkoon. Hyydytä munaseos hiljalleen. Valuta hyytymätöntä massaa munakkaan reunojen yli pannun pohjalle lastaa apuna käyttäen.

3. Kun tortilla on pohjastaan hyytynyt, pane pannun päälle iso vati. Kiepauta perunamunakas ylösalaisin vadin päälle ja valuta takaisin pannulle. Kypsennä vielä hetki. Tarjoa perunamunakas eli tortilla de patatas kuumana tai kylmänä.

Vinkki: Tee tapas-tarjoilu vaikkapa perjantai-illaksi. Valitse perunamunakkaan lisäksi esimerkiksi marinoitua lampaanmaitojuustoa, marinoituja oliiveja ja tapas-äyriäisiä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy italialainen munakas

X