Reseptit

Perunapihvit edellisen päivän muusista

Tässä reseptissä edellisen päivän perunamuusista paistetaan rapeat pihvit.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g perunamuusia
  • 1 munan keltuainen
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl hienonnettua yrttejä, esim. korianteria
  • puolikkaan limetin raastettu kuori
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1 dl korppujauhoja

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Edellisen päivän perunamuusi kannattaa käyttää aina hyödyksi. Tässä reseptissä siitä paistetaan rapeat pihvit. Kun muusi on jo valmista, pihvit valmistuvat alle puolessa tunnissa. Tuorejuustosta, makeasta chilikastikkeesta ja lorauksesta limetin mehua syntyy oiva dippikastike helposti.

1. Sekoita muusin joukkoon keltuainen, hienonnetut kevätsipulit ja yrtit. Mausta limetin kuorella ja suolalla.

2. Muotoile kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi ja pinnalta rapeiksi.

X