Reseptit

Perunapihvit ja rapu-sillikaviaari

Jäikö perunoita yli? Valmista niistä maukkaita perunapihvejä ja tarjoile yhdessä rapu-sillikaviaarin kanssa.

Teksti:
Marja Samuli
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g uusia edellisenä päivänä keitettyjä perunoita
  • 1 dl kantarellin makuista tuorejuustoa
  • 2-3 kierrosta mustapippurimyllystä
  • ripaus suolaa
  • öljyä paistamiseen

Rapu-sillikaviaari:

  • 2 dl pakastekatkarapuja
  • 1/2 prk rapumarinoitua silliä ja kastiketta
  • 1 keitetty kananmuna
  • (1-2 rkl silputtua tuoretta tilliä tai ruohosipulia)

Valmistusohje

Uusiokäytä edellisen päivän keitetyt uudet perunat helppoihin perunapihveihin ja tarjoa kesäpäivän herkkuna katkarapu-sillikaviaarin kanssa.

Murskaa keitetyt kylmät perunat kulhossa tasaiseksi massaksi esimerkiksi haarukalla. Perunoita ei tarvitse kuoria. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rouhittu pippuri ja ripaus suolaa.

Muotoile massasta pienehköjä pihvejä ja paista öljyssä pinnoitetulla pannulla tai muurinpohjapannussa keskilämmöllä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Sulata, valuta ja silppua katkaravut toiseen kulhoon. Hienonna sillipaloja pienemmäksi ja lisää palat ja rapuliemi katkarapujen joukkoon. Lisää sekaan hienonnettu keitetty kananmuna. Lisää halutessasi silputtuja yrttejä.

Tarjoile paistetut perunapihvit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä katkarapusillin ja salaatin kanssa aterialla.

X