Reseptit

Perunarieskaan vuorattu hirven sisäfilee

Hirvenliha sopii mainiosti perunarieskan täytteeksi.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

perunarieska

  • 1.5 dl notkeaa perunasosetta
  • (hiven suolaa)
  • 1 muna
  • noin 1,5 dl ohrajauhoja

hirvenfilee

  • noin 700 g sisäfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Perunarieskaan vuorattu hirven sisäfilee tekee vaikutuksen juhlapöydässä.

Perunarieska: Sekoita kaikki aineet haarukkavatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kauli 4 hirvenfileen kokoista levyä.

Hirvenfilee: Leikkaa filee 4-6 annospalaksi. Ruskista palat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Vuoraa fileepalat valmiiksi kaulituilla perunarieskan taikinapaloilla. Laita fileet 200° uuniin 14 minuutiksi.

X