Reseptit

Perunarieskat ja kotijuustoa

Kokeile paistaa perunarieskat voissa paistinpannulla. Siten rieskoihin tulee ihanan rapea pinta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Herkuttele ensin perunamuusilla ja seuraavana päivänä lämpimillä rieskoilla. Nopeasti valmistuvat perunarieskat maistuvat ilta- tai välipalana, kuten myös sämpylät ilman hiivaa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunarieskat:

  • 1/2 l notkeaa perunamuusia
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kuminan siemeniä jauhettuna

Timjamivoi:

  • 50 g voita
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Päälle:

  • 200 g kotijuustoa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja taputtele ne jauhotetuin käsin ohuiksi, pyöreiksi rieskoiksi.

2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Sulata sillä välin timjamivoita varten voi ja sekoita joukkoon tuore timjami.

4. Valele kuumat rieskat timjami-voilla ja murenna päälle kotijuustoa.

X