8.5.2012

Perunasalaatti paahdetuista perunoista

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.5 kg pieniä kiinteitä perunoita
0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu punasipuli
10 mustaa kivetöntä oliivia
2 rkl kapriksia
6 rkl aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 rkl balsamicoa
sormisuolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat. Pane perunat uunivuokaan ja valuta päälle 2 rkl öljyä + 2 rkl sitruunamehua, kääntele perunoita niin, että ne öljyyntyvät joka puolelta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kääntele perunoita ahkerasti kypsennyksen aikana, etteivät ne tartu vuokaan.

2. Sekoita isossa kulhossa keskenään silputut oliivit, aurinkotomaatit, sipuli, kaprikset ja persiljasilppu. Lisää 1 rkl öljyä, balsamico ja mausteet. Kääntele vielä lämpimät perunat seokseen. Tarjoa salaatti lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi