Reseptit

Perunasosevuoka Bengalin tapaan

Perunasosevuoka Bengalin tapaan on maukas perunalisuke, jossa maistuvat mantelit, pinaatti ja mieto currytahna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunasosevuoka Bengalin tyyliin

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 20 g voita
  • 1 dl maitoa
  • suolaa
  • (ripaus kurkumaa)
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 100 g pinaattia
  • öljyä
  • 1 rkl mietoa currytahnaa (Rajah)

Pinnalle

  • mantelilastuja

Valmistusohje

Perunasosevuoka Bengalin tapaan tehdään näin helposti:

1. Keitä ja survo perunat. Lisää maito ja voi, mausta suolalla. Jos haluat muusista kauniin keltaista, mausta se ripauksella kurkumaa.

2. Raasta porkkanat, silppua sipuli. Jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää se. Sulata pakastepinaatti. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää sipuli ja porkkanaraaste. Kuumenna hetki, lisää currytahna ja pinaatti sekä tilkka vettä. Anna seoksen hautua hetki.

3. Pane puolet muusista uunivuokaan, levitä päälle porkkanaseos ja loput perunamuusista. Painele pintaan mantelilastuja ja lisää halutessasi vielä muutamia voinokareita.

4.Laita perunasosevuoka 200-asteiseen uuniin. Kypsennysaika on  noin 15 minuuttia.

Kokeile myös palsternakka-perunamuusia, peruna-kukkakaalicurrya tai perunasose-nyhtökauravuokaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä perunamuusista? Jäikö muusia yli? Ei hätää! Upota ylimääräinen perunamuusi näihin herkkuruokiin ja -leivonnaisiin

X