8.5.2012

Perunat ja vaahdotettu voi

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Erikoisperunoita voi maistella kuin viinejä ikään. Kuvan luomuperunat alhaalta ylöspäin: Lady Felicia, Blue Kongo, Siikli ja Rosamunda. ”Lähellä sydäntäni ovat nyt luomutuotetut erikoisperunat, joiden maussa voi aistia esimerkiksi parsaa, kastanjaa, pähkinää. Perunatasting on hauska tapa vertailla perunalajikkeita keskenään.” Niina Hietalahti, ruokakauppias, anton & anton.

Ainekset

erilaisia uuniperunaksi sopivia perunoita (esim Siikli, Rosamunda, Felicia, Lady Claire)
öljyä

Vaahdotettu voi

150 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sitruunamehua
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
ripaus hiutalesuolaa
vähän mustapippuria myllystä
(1 pieni valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

1. Valitse mahdollisimman tasakokoisia perunoita. Pese perunat hyvin ja pane uunivuokaan.

2. Kaada päälle vähän öljyä ja hiero öljy perunoihin käsin. Pistele perunoita sieltä täältä haarukalla.

3. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

4. Sekoita pehmeään voihin sähkövatkaimella vatkaten sitruunamehu, persilja ja mausteet.

Vinkki: Sekoita maustevoihin 100 g pehmeää vuohenjuustoa.

Kokeile myös näitä perunalisäkkeitä:

963569-perunasalaatti.jpg

Basilikalla maustettu perunasalaatti

749907-kesakurpitsaperunapaistos.jpg

Kesäkurpitsa-perunapaistos

747568-perunakakkuset_lammas.jpg

Perunakakut

Kotiliesi.fi: Perunanpuolikkaat uunissa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi