Reseptit

Pesto rucolasta ja basilikasta

Pesto sopii niin pastaan, perunaan kuin liharuokienkin oheen. Tällä reseptillä valmistat sen itse omassa keittiössäsi!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 3 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Mittaa rucola, basilikanlehdet, pinjansiemenet ja murskattu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

2. Lisää öljyä pienissä erissä, kunnes kastike on notkeaa.

3. Mausta ja käytä kalan ja kasvisten kastikkeena tai mausta keitetyt uudet perunat pestolla ennen tarjoilua.

Katso myös:

Pestokastike parsakaalista, Ruoka.fi

Minttupesto, Ruoka.fi

Punainen pesto, Kotiliesi.fi

X