Pestokastike parsakaalista
Tarjoile parsakaalipesto keitetyn tuorepastan, esimerkiksi spagetin kanssa.
Ainekset
- 300 g parsakaalia
- 5 rkl pinjansiemeniä
- 1 ruukku basilikaa
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ripaus mietoa chilirouhetta
- 1 dl raastettua pecorinojuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Poista parsakaalin varresta kuivahtanut leikkauspinta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku.
Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parsakaalit, basilika, valkosipuli, sitruunaraaste, chilirouhe ja juustoraaste. Aja tasaiseksi. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen niin, että seos on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous