8.5.2012

Pestokastike parsakaalista

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g parsakaalia
5 rkl pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
½ sitruunan raastettu kuori
ripaus mietoa chilirouhetta
1 dl raastettua pecorinojuustoa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tarjoile parsakaalipesto keitetyn tuorepastan, esimerkiksi spagetin kanssa.

Poista parsakaalin varresta kuivahtanut leikkauspinta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku.

Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parsakaalit, basilika, valkosipuli, sitruunaraaste, chilirouhe ja juustoraaste. Aja tasaiseksi. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen niin, että seos on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi