Pestoleipä
Kikhernajauhoilla rikastettu leipä saa täytteekseen pestoa, pinaattia ja pinjansiemeniä. Maukas vuokaleipä maistuu hernelevitteen kera vastustamattomalta.
Ainekset
Taikina:
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kikhernejauhoja
- 7 g kuivahiivaa
- 1 1/2 dl suolaa
- 3 dl vettä
- 1-2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
- 1-2 dl pestoa
- 1-2 dl babypinaattia
- 1/2 dl pinjansiemeniä
Hernelevite:
- 200 g herneitä (pakaste)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 limetin kuori raastettuna
- 1/4-1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää lämmin 42-asteinen vesi sekä öljy ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia.
3. Anna taikinan kohota tunti.
4. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyörittele palat pestossa ja nosta ne voideltuun vuokaan vierekkäin pinaattia väleihin lisäten. Kohota leipää tunti.
5. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
6. Tee lisäksi levite soseuttamalla ainekset rouheaksi sauvasekoittimella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous