Reseptit

Pestoleipä

Kikhernajauhoilla rikastettu leipä saa täytteekseen pestoa, pinaattia ja pinjansiemeniä. Maukas vuokaleipä maistuu hernelevitteen kera vastustamattomalta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 1 1/2 dl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 1-2 dl pestoa
  • 1-2 dl babypinaattia
  • 1/2 dl pinjansiemeniä

Hernelevite:

  • 200 g herneitä (pakaste)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää lämmin 42-asteinen vesi sekä öljy ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia.

3. Anna taikinan kohota tunti.

4. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyörittele palat pestossa ja nosta ne voideltuun vuokaan vierekkäin pinaattia väleihin lisäten. Kohota leipää tunti.

5. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

6. Tee lisäksi levite soseuttamalla ainekset rouheaksi sauvasekoittimella.

X