Reseptit 27.11.2014

Pestolla kuorrutettu pikkukinkku

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 luuton kinkkurulla (noin 3 ½ kg)

kuorrutus:

1 ruukku basilikaa
1 dl pestoa
1.5 rkl hunajaa
1 dl korppujauhetta
(pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Pestolla kuorrutettu pikkukinkku sopii vaikkapa pikkujoulupöydän kunkuksi. Tarjoa pikkukinkku omenaisen kastikkeen, punajuurihöystön ja porkkana-pähkinämurekkeen kanssa.

Ota kinkku hyvissä ajoin sulamaan.

Huuhdo ja kuivaa sulanut pikkukinkku, pane se paistopussiin ja sulje pussi hyvin. Tee pussiin höyryreikä. Nosta pikkukinkku uunipannuun ja työnnä kinkun keskelle paistomittari. Kypsennä pikkukinkkua 125 asteen uuninlämmössä, kunnes mittari näyttää 75 astetta, jos haluat mehevän kinkun. Jatka kypsentämistä 80 asteeseen, jos haluat täysin kypsän kinkun.

Ota pikkukinkku uunista pois ja anna sen rauhoittua.

Tee paistopussin kulmaan reikä ja valuta pussiin kertynyt neste kattilaan. Ota kinkku pussista ja poista siitä nahka. Hienonna basilika ja sekoita se peston joukkoon. Lisää hunaja sekä korppujauhe ja levitä seos kinkun pintaan. Voit ripotella pinnalle myös pinjansiemeniä. Kuorruta pikkukinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Katso myös:

Vinkkejä joulukinkun paistoon
Nyt kinkku sulamaan
Kotiliesi.fi: perinteinen joulukinkku

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi