Reseptit

Pestotäytteiset silakkapihvit

Pesto ja mozzarellajuusto antavat italialaisen säväyksen arkisiin silakkapihveihin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 kg silakkafileitä
  • ripaus mineraalisuolaa ja valkopippuria
  • 1 dl pestoa
  • 125 g mozzarellajuustoa
  • 2 tomaattia

pinnalle:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl hapankorppujauhetta

Valmistusohje

 

1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin työpöydälle ja mausta fileet mineraalisuolalla sekä valkopippurilla. Voitele fileet pestolla.

2. Leikkaa juusto ja tomaatit viipaleiksi. Peitä puolet silakkafileistä juusto- ja tomaattiviipaleilla ja nosta toiset silakkafileet päälle.

3. Nosta pihvit leivinpaperin päälle pellille. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele niiden pinnalle hapankorppujauhetta.

4. Paista pihvejä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

5. Tarjoa perunasoseen kanssa. Voit sekoittaa soseen joukkoon hienonnettua pinaattia tai basilikaa ja korvata osan nesteestä kookosmaidolla.

X