Reseptit

Peuran routapaisti

Peuran routapaisti saa makunsa mausteliemestä, jonka salaisuutena on katajanmarja, laakerinlehti sekä tilkka konjakkia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mehevä routapaisti saa mainion maun tilkasta konjakkia.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Routapaisti

  • noin 1,2 kg:n peuran tai hirven pakastettu sisäpaisti (myös naudan käy)

mausteliemi

  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 5–6 rouhittua katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti murennettuna
  • (timjamia, rosmariinia)
  • (tilkka konjakkia)

Valmistusohje

Routapaisti valmistuu helposti näin:

1. Kiehauta makuliemen aineet keskenään. Anna kylmetä yön yli paistin muhiessa uunissa.

2. Laita jäinen paisti uuniritilälle, aseta alle uunivuoka ja nosta 75-asteiseen uuniin ilman mausteita. Kun routapaisti on ollut uunissa noin 8 tuntia, aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista muutaman tunnin ajan, kunnes sisälämpö näyttää 65–70 astetta.

3. Aseta lämmin paisti tukevaan muovipussiin tai paistopussiin ja kaada makuliemi päälle. Sulje pussi huolella ja nosta reunalliseen astiaan. Anna paistin maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana.

4. Leikkaa routapaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kylmänä esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.

Reseptin kuva on vaihdettu oikeaan 8.12.2023

Katso myös: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut

Lue myös Kotiliesi.fi: Kokonainen paisti onnistuu muutamalla niksillä – pyyheliina avuksi

 

X