10.6.2012

Peuran routapaisti

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

noin 1,2 kg:n peuran tai hirven pakastettu sisäpaisti (myös naudan käy)

mausteliemi

1 l vettä
1 dl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kokonaisia mustapippureita
5–6 rouhittua katajanmarjaa
1 laakerinlehti murennettuna
(timjamia, rosmariinia)
(tilkka konjakkia)

Valmistusohje

1. Kiehauta makuliemen aineet keskenään. Anna kylmetä yön yli paistin muhiessa uunissa.

2. Laita jäinen paisti uuniritilälle, aseta alle uunivuoka ja nosta 75-asteiseen uuniin ilman mausteita. Kun paisti on ollut uunissa noin 8 tuntia, aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista muutaman tunnin ajan, kunnes sisälämpö näyttää 65–70 astetta.

3. Aseta lämmin paisti tukevaan muovipussiin tai paistopussiin ja kaada makuliemi päälle. Sulje pussi huolella ja nosta reunalliseen astiaan. Anna paistin maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana.

4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kylmänä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi